Chef Eszter Palágyi

Étel-művész és Ízprezentőr


Még gondolkodom … ezek után már mit is írhatnék magamról…

Örök agyaló, újítónak vallom magam, imádom és néha gyűlölöm is a kreatívitásomat, szakmámat. De a szerelem is ilyen néha akit nagyon szeretünk azt tudjuk a legjobban gyűlőlni. Szenvedéllyel és tűzzel lehet csak így csinálni, fűszerzni az életet mindennap.

Nem akkor jön és addig marad az ihlet ameddig az ember szeretné, ezt meg kell szokni, elfogadni és együtt élni vele. 

Még is hatalmas áldásnak lehet ezt is megélni.

" Palágyi Eszter a többszörösen is Michelin csillagos Női Chef, az év Chefje címe mellett itthon is és világszerte is elismert */**/*** Michelin csillagos konyhák vezetése, színvonaluk megtartása és újításaiknak él. Többek között Dubajban is az ő nevéhez fűződik az első Michelin csillag megszerzése, A világ egyik leghíresebb vízalatti éttermének és ez egyik legnagyobb hotel, ** csillagos étterem megnyitása is.” - magyar gasztro cikk részlet -

A kezdetektől  

A Chef Nő?!

Vagy "Csak" Chef és nemtelen…

EP / Epicure / jelentése : ínyenc

Michelin csillagos Chef vagyok. Akinek már 17 éve szerelme : a munkája és az élete.

Így a Világ Legjobb Chef-jeinek a szárnyai alatt, nem kevés munkával és alázattal járva, annyit tanulhattam A Nagyoktól…

Szívtam magamba minden tudást, mint egy élő folyamatosan növekedő és formálódó szivacs.

És igen … láttak bennem valamit, valami különlegeset és egyedit, mert hihetetlen miket tanuhattam meg Tőlük, szárnyalhattam melletük és Velük…
Hmmm… a régi szép idők … 

" IF YOU WANT TO BECOME A GREAT CHEF, YOU HAVE TO WORK WITH GREAT CHEFS.

AND THAT'S EXACTLY WHAT I DID."

GORDON RAMSAY 


4 éves koromban (a járás és beszéd :) ) után következett a FŐZÉS !
Apukám révén otthon és nagymamáimmal meg a hétvégén az együtt töltött családi főzések alatt szép lassan a részemmé vált.

6 évesen meg megismerkedtem a festészettel, művészettel…
A híres festő művész - nagybátyjámon - keresztül, aki a XXI. század legjobb szürrealista festője volt (és mindíg is az lesz ) Rátkay Endrével, - Bandi bácsival -.
A Képzőművészeti Egyetem egyik titkos vágyam is volt emiatt…
Imádom ahogy a művészetet és a gasztronómiát mennyi minden köti össze és így is mennyire önkifejező tud lenni és örömet, mosolyt tudok csalni az emberek életébe és arcára az szívvel - lélekkel elkészített étel költeményeimmel is.
….